Feb 21, 2011 in SEO + optimització web

 

En aquest article vull aclarir en què consisteix la “Optimització Web” (SEO = “Search Engine Optimization”), el procés que utilitzo i la metodologia. No és un concepte massa complicat d’entendre, tot i que al principi ho sembla.

La optimització és una estratègia que inclou l’anàlisi, control, seguiment, realització de retocs, etc d’una pàgina web actual, amb una finalitat específica: garantir que els cercadors d’internet (Google, Bing, Yahoo…) localitzin i indexin la web en les primeres planes de les cerques. D’aquesta manera es multipliquen les possibilitats de contacte de potencials clients mitjançant aquests buscadors.

Aquests són els punts essencials que s’han de tenir en compte per tal de treure el màxim partit al procés d’optimització d’una web existent:

  1. Nivell d’accessibilitat i compatibilitat — és imprescindible que la vostra web sigui totalment compatible amb tots els programes per navegar disponibles actualment com: Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari, Opera, Camino, etc. Optimitzant el vostre website t’assegures que, la visiteu amb la eina que sigui, sempre és accessible, ordenada i clara.
  2. Imatges i resolucions — la revisió exhaustiva de les fotografies com per exemple la mida, la resolució i altres aspectes, agilitza que la web es carregui amb més rapidesa, proporcionant qualitat general al vostre site.
  3. Optimització de textes — els textes juguen un paper molt important, la mala redacció, les faltes gramaticals… són contraproduents. Pel contrari, una web amb gran riquesa d’expressions, l’ús de sinònims i bon nivell de redacció, al igual que escollir les paraules correctes que defineixen millor la vostra activitat professional… tot això aporta un gran potencial a la vostra pàgina web i així assoleix millor la finalitat de la optimització: estar en bons llocs dins dels les planes del cercadors més importants. Referent a aquest tema, podeu veure un video força interessant, en anglès (texts en castellà), al BLOG oficial de GOOGLE.
  4. Anàlisi de frases o paraules clau — aquesta és una part primordial dins de la optimització. S’ha de fer un estudi, específic per al vostre sector professional i el vostre negoci en concret, de les possibles frases o paraules mitjançant les quals els vostres futurs clients us trobaran en el Google o altres cercadors. Una bona delimitació de paraules idonees ens asseguren l’èxit i unes bones posicions. S’han de fer canvis importants en el codi HTML de la vostra web.
  5. Follow-up” dels resultats — a mida que anem veient l’èxit obtingut en les posicions dels motors de cerca, s’han de realitzar reajustaments, retocs i controls en el codi HTML per tal de millorar cada cop més i assolir els objectius marcats inicialment.

Gràcies a la meva extensa experiència en SEO i optimització, segur que aconseguirem que buscadors com Google, Yahoo, Bing… indexin la vostra web.
Els meus coneixements de les últimes tècniques d’optimització i desenvolupament web, asseguren un servei professional a l’alçada de les vostres expectatives.
Estaré encantada d’informar i plantejar propostes i solucions, sense cap compromís, a les necessitats del vostre negoci. Aviat començareu a recollir els beneficis que us proporciona “estar per davant dels vostres competidors”.

Si esteu interessats en fer una pàgina web i valorar més pros i contres sobre aquest tema, podeu llegir el meu article: “Aclareix dubtes abans d’escollir un disenyador web“.

Nota: per respectar la privacitat dels meus clients, m’estimo més no aportar cap dada concreta de les optimitzacions web en las quals he treballat. Si he de desenvolupar la optimització del vostre site, sol·licitaré permís al client que cregui més oportú i així podré explicar-vos un exemple específic mostrant-vos estadístiques de visites, els resultats obtinguts, els objectius assolits, etc.

Comparte si te gusta, gracias | Comparteix si t'agrada, gràcies — ;-)