Jul 18, 2011 in Disseny web, SEO + optimització web

Tant la idea com les funcionalitats i finalitats dels blocs han anat variant des del seu naixement.

A dia d’avui ja hi ha alguns negocis, PIMES o grans empreses que estan utilitzant els blocs com a eina de màrqueting online de forma molt efectiva.
Tot i que és una magnífica manera de donar-se a conèixer a la xarxa ¿per què encara no hi ha massa empreses gaudint dels avantatges d’un bloc?. No hem d’oblidar que un bloc suposa un compromís a llarg període, s’ha d’anar actualitzant, la constància, la qualitat dels escrits i la persistència són la base del seu èxit. És per aquesta raó que la majoria d’empreses no contemplen ni la possibilitat de tenir un bloc, no tenen ni la infraestructura ni el temps per plantejar-se una solució com aquesta.

Tenir un bloc és igual a tenir una segona web.

La meva experiència m’ha fet veure que els resultats obtinguts per autònoms i petits empresaris que tenen web + bloc no és la mateixa que els que només tenen una pàgina web.

Un bloc aporta entre d’altres aspectes…

  • Humanitza el vostre negoci > Un bloc ha d’utilitzar un to més planer i informal, d’aquesta forma esteu humanitzant la vostra empresa, sempre hi ha una o vàries persones al darrere dels escrits. L’internauta i/o possible client està aclarint dubtes i obtenint les respostes que busca, creant així un vincle de credibilitat entre els clients i vosaltres com a empresaris.
  • Marca la diferència > estareu per davant dels vostres competidors donant informació extra, continguts i coneixements de qualitat. Podreu “educar” als clients sobre aspectes i temes del vostre sector empresarial, al mateix temps que els donareu a conèixer el per què sou diferents de la resta.
  • Posiciona a Google i altres cercadors > tenir un bloc ben fet, actualitzat i optimitzat és com tenir una segona web. Els buscadors indexen la web i també el bloc, d’aquesta manera esteu duplicant les possibilitats de que els clients potencials contactin amb la vostra empresa abans que amb la competència. Com podreu veure a les següents imatges, us proposo un exemple demostrable d’aquest fet. En cerques com “barbacoa de obra barcelona” o “cambio de bañera por plato ducha barcelona” podeu veure (en color lila) que el meu client (Reformes Refohabit) es troba en la primera pàgina dels resultats de Google, tant amb el bloc com amb una plana interna de la seva web corporativa.

Exemple de les posicions de cerca a Google.

A molts llocs llegeixo que el bloc crea una comunitat de lectors fidels, que les subscripcions via correu electrònic generen “leads”… honestament, no he tingut oportunitat encara de constatar totes aquestes qüestions en cap dels blocs que he creat.
Pel contrari, sí tinc estadístiques de visites i resultats tangibles de potencials clients que han contactat a través dels blocs amb les empreses dels meus clients, amb la conseqüent adquisició de projectes i noves feines per als seus negocis.
Sigui el que sigui el vostre sector empresarial, de ben segur que un bloc us ajudarà substancialment a incrementar les vendes i assolir objectius de negoci, entre d’altres.

 

Comparte si te gusta, gracias | Comparteix si t'agrada, gràcies — ;-)