Ene 10, 2012 in Disseny gràfic, Noves tecnologies

L’Adobe Photoshop té una capacitat impressionant a l’hora de fer retocs fotogràfics*.
En algunes ocasions els dissenyadors ens trobem amb clients que tenen un tipus de producte específic, que necessiten sortir a vendre amb catàlegs i peces impreses però que, per qüestions tècniques, encara no el tenen “adornat”. L’exemple que he escollit en aquest cas és el d’un fabricant de cases de fusta.

Com podeu veure a les següents imatges, un cop finalitzat el muntatge d’aquestes cases o xalets, l’entorn i els voltants dels habitatges no estan enjardinades, en molts casos encara es pot veure brossa o fins i tot runa. Pensant en que potser no hi ha possibilitats de tornar a desplaçar-se posteriorment a fer una altra fotografia, som els professionals del disseny els qui hem de treure el màxim partit del material digital que subnistra el client. Aquí és on entra en marxa el Photoshop, un bon CD comprat amb imatges adients per a cada ocasió i lògicament, l’experiència, destresa i bon gust de la persona que retoca les imatges… amb tot això es poden aconseguir uns resultats meravellosos.

Retocs de foto per a fàbrica de cases i xalets.El Photoshop és ideal per retocar imatges.Les fotografies de cases retocades per dissenyadors gràfics amb el Photoshop.Retocar imatges de producte per sortir a vendre.

Fa més de 20 anys que treballo amb aquest programa que, des dels seus inicis, sempre ha estat lligat molt directament a la meva feina com a dissenyadora gràfica. Vaig començar amb la versió 1.0 d’Adobe Photoshop quan tenia 19 anys a l’estudi de disseny de Barcelona on treballava mentre estudiava a l’Elisava i, des de llavors, no he deixat de sorprendre’m amb el seu potencial inesgotable.

*No oblideu mai que l’ordinador ens ajuda una mica més en algunes tasques, però NO ens fa la feina. Des de la proliferació dels ordinadors i dels programes com el Photoshop, els dissenyadors gràfics hem tingut mes facilitat desenvolupant la nostra feina creativa. Recordeu, si us plau, que tot requereix de traça, constància i professionalitat, les màquines mai podran substituir aportacions humanes a una feina tan sensible i enriquidora com és el disseny gràfic.

Comparte si te gusta, gracias | Comparteix si t'agrada, gràcies — ;-)