Abr 20, 2012 in Articles en CATALÀ, Imatge corporativa i disseny de logotips

Un cop finalitzat un disseny de logotip, isotip, imagotip o marca personal per a una empresa, autònom, freelance, start-up… és recomanable que els dissenyadors proporcionin als seus clients tots els arxius necessaris per tal que, en un futur, es pugui dur a terme qualsevol aplicació (impressió de peces gràfiques, usos per a la xarxa o web, anuncis en premsa o cartells de gran format, entre d’altres).

En el meu cas, com a professional en el disseny gràfic fa més de 27 anys, faig diferència d’entre 4 grups de material, els quals poden cobrir el màxim possible de necessitats i utilitats per al logotip dissenyat:

1. LOGO > arxius guardats en diversos formats.

  • .JPG de baixa resolució (72 dpi / ppp) en colors RGB.
  • .JPG d’alta resolució (300 dpi / ppp) en colors RGB.
  • .JPG de baixa resolució (72 dpi / ppp) en colors RGB a mida ideal per a col·locar com a signatura dels missatges d’e-mail.
  • .EPS o .SVG en vectors d’alta resolució (300 dpi / ppp) en colors Pantone o CMYK (Aquest arxiu està especialment pensat per a professionals dins del sector d’arts gràfiques, és a dir, s’ha d’obrir necessàriament amb un programa de disseny, ja sigui Adobe Illustrator, Freehand o Corel Draw, entre d’altres o fins i tot en Photoshop. Té un avantatge, és ampliable infinitament sense perdre resolució. Si heu de fer un cartell o el vinil per a l’entrada a la vostra botiga, sempre heu de donar l’EPS vectoritzat).
  • En alguns casos, sempre i quan se sàpiga prèviament si el client té interès en fer el registre de la nova a marca a l’OEPM, es pot entregar una versió del logo especial per a aquesta finalitat (podeu llegir el meu article per saber més de tot això).

2. AVATAR > arxiu del logo per tal de començar a tenir presència i imatge a les xarxes i perfils socials. Es tracta d’una composició especialment dissenyada en format quadrat (Facebook, Twitter i altres), i també en format circular (Google Plus, WhatsApp…), guardat en colors RGB com a .JPG de baixa resolució (72 dpi / ppp). Ampliar info aquí.

3. ICONA “FAVICON” > adaptació del logotip a mides 16 x 16 píxels que s’utilitza com a icona en la barra de navegació del lloc web. Si voleu saber més sobre els “favicons” de logos

4. MANUAL CORPORATIU o FULL d’ESPECIFICACIONS > es tracta d’un arxiu .PDF on hi ha unes pautes a seguir (colors corporatius Pantone, tipografies utilitzades en el disseny de logo i aplicacions/proporcions acceptades, entre d’altres aspectes). Aquest document és imprescindible per assegurar una continuïtat de la marca creada. Tal i com ja he comentat en anteriors articles, el “Full d’Especificacions Corporatives” l’entrego sense cap cost, precisament per salvaguardar intacta l’estètica dissenyada i, d’aquesta manera, garantir l’ús correcte d’una feina que he fet amb professionalitat, esforç i dedicació.
Podeu veure uns exemples de manual en aquests enllaços:
Manual de SushiArt (sector restauració a Barcelona)
Manual de Xenobiotics, S.L. (sector biotecnològic a València)
O bé visualitzar fulls d’especificacions:
Full de Dues Mans Massatges (sector serveis salut a Barcelona)
Full de Dibacco (sector distribucions a Palma de Mallorca)

Tots aquests documents es poden fer arribar via correu electrònic. Tant si hi ha alguna especificació/necessitat concreta per part del client, com si algun client ho desitja tenir gravat en un CD, serà un plaer de fer-ho. 😉

Un disseny de logotip o imatge corporativa d'empresa sempre ha de tenir arxius annexes.

PREUS DE DISSENY DE LOGOTIPS
Podeu veure les tarifes de preus per al disseny de logos, així com també d’altres peces de disseny gràfic corporatiu, publicitari o promocional al final de la pàgina: GALERIA DE PROJECTES.

Ja sabeu on sóc per a qualsevol dubte, aclariment o pressupost de disseny gràfic, sempre sense compromís i amb la màxima personalització possible.

¿Qué entrega un diseñador de logos? Arxius de logotip que els dissenyadors gràfics han de donar al client quan s’acaba un projecte de disseny de logo.

Comparte si te gusta, gracias | Comparteix si t'agrada, gràcies — ;-)