May 24, 2012 in Articles en CATALÀ, Disseny gràfic, Imatge corporativa i disseny de logotips, Impremta, tipografia i cal·ligrafia

Com a dissenyador gràfic freelance, amb més de 25 anys d’experiència, la meva prioritat és adaptar-me a les necessitats del client.

De vegades només em truquen per fer el disseny i s’encarreguen ells mateixos de buscar i contractar els serveis d’una impremta.
Si el client senzillament s’estima més oblidar-se de tot aquest tema, col·laboro aportant el contacte amb algun dels proveïdors de la meva confiança, gràcies a anys d’experiència com a dissenyadora gràfica, en tinc uns quants (tots ells bons en diferents tècniques d’impressió).

Si necessiteu targetes de visita (personals, professionals o d’empresa) i desitgeu contractar-ne la impressió vosaltres mateixos, voldreu saber què us interessa més a l’hora d’encarregar la feina: ÒFSET (impressió tradicional en CMYK i colors directes) o DIGITAL.

Diferències entre impressió de targetes digitalment o en òfset.

Hi ha diferents avantatges i desavantatges, però es podria dir que una de les diferències amb més de pes seria simplement valorar a priori la quantitat d’unitats que es necessiten:

Ò F S E T

 • La qualitat és molt bona i constant, com sempre ha estat.
 • Sempre és l’elecció apropiada en cas de tiratges grans, quantes més en necessiteu, més sortirà a compte. Aproximadament, a partir de 1.000 unitats (del mateix disseny o model) ja és millor l’òfset.
 • Lògicament es pot imprimir sobre qualsevol tipus de paper (verjurats, vegetals, etc).
 • Es poden imprimir colors directes (colors Pantone, daurat, plata…).
 • La tinta és perdurable, no s’espatllen els tons de color amb el pas del temps.

D I G I T A L

 • El resultat és magnífic, sempre i quan la màquina sigui de qualitat, és clar!.
 • És ideal per a projectes d’impressió de baix volum (en el cas de les targetes n’és un bon exemple, ja que habitualment els meus clients en necessiten 100, 200, 300 o 500 unitats).
 • El disseny es pot imprimir en una gran varietat de papers (metal·litzats, verjurats, vegetals, vinils i adhesius entre d’altres), i en gramatges diversos (des de 90 g/m2 a 320 g/m2).
 • Se li pot aplicar una pel·lícula (mate o brillant) per tal que no es taquin les peces entre elles (sempre recomanable encara que el disseny no tingui massa taca de color).
 • El temps podria ser també un factor determinant, la impressió digital és molt més ràpida que l’òfset (en 2-3 dies podeu tenir les vostres targetes de visita llestes).
 • Tot això a un preu per unitat molt assequible i econòmic. Com que el cost unitari és barato, podríeu arribar a tenir targetes noves, amb un disseny diferent cada any, si ho volguéssiu 😉

Val a dir que fins i tot a mi, que sóc de l’antiga escola, on tot eren processos costosos, de vegades, un tant complexes… la impressió digital m’ha sorprès molt favorablement. Sobretot en els últims anys, quan ja hem pogut imprimir targetes sobre papers “bonics” i amb personalitat, o brillants, o amb textura.

Fa més de 20 anys que dissenyo targetes, de manera que estaré encantada d’oferir-vos els meus coneixements. No dubteu de posar-vos en contacte amb mi i us ajudaré, ja sigui en el disseny gràfic, en l’assessorament tècnic o en el que calgui.

Moltes gràcies pel vostre interès en aquest article.

Si voleu fer una ullada a alguns dels meus dissenys de targetes, podeu fer-ho en el següent enllaç:
Dissenys de targetes de visita

O bé en el meu lloc web, a la pàgina de feines realitzades: GALERIA DE DISSENYS

Comparte si te gusta, gracias | Comparteix si t'agrada, gràcies — ;-)