Jul 13, 2012 in Articles en CATALÀ, Imatge corporativa i disseny de logotips, Impremta, tipografia i cal·ligrafia

Voldria fer una petita menció referent a logotips creats amb tipus de lletra fet a mà o de traç lliure. Alguns d’ells molt coneguts per tots nosaltres, d’altres no tant… però segueixen tenint molta presència i influència en les nostres societats.

Logotips dissenyats amb traç manual o amb tipografies inclinades.

Logotip de KELLOG’S
Aquesta marca va ser creada per Will Keith Kellog l’any 1906 i avui dia segueix tenint molta “força social”.

Logotip de DISNEY
El disseny que s’utilitza actualment és un “restyling” de la signatura personal que el creador d’aquest imperi, Walt Disney, va fer l’any 1940.

Logotip de FILMAX
Empresa distribuïdora de cinematografia nord americana que es fundà l’any 1953 a Espanya.

Logotip marca ESPAÑA
Conegut com “El Sol de Miró”, aquest logotip va sortir al carrer l’any 1982, il·lustrat per Joan Miró, lògicament. No hi ha cap país del món que porti tant de temps utilitzant la mateixa identitat. Segons Turespaña, aquest logo va saber, des del primer moment, representar gràficament la oferta turística d’Espanya.

El nom del COBI també és una lletra feta pel seu dissenyador.

Logotip nom COBI
Dissenyat per Javier Mariscal. Aquest nom, junt amb la mascota a la qual correspon, han fet un tàndem inseparable des que l’any 1992 el vam tenir presents en els nostres cors.

M’agrada veure com els dissenys dels logos perduren. Durant molts anys, empreses i multinacionals, han desestimat grans o petits canvis en la seva imatge corporativa, ja que l’autenticitat, fiabilitat i credibilitat que aquests transmeten… han estat guanyades durant dècades.

Podria afegir un disseny de logotip… amb traç de la meva pròpia lletra (una de les que tinc) que vaig crear ja fa temps per a les peces gràfiques impreses de Casanovas Càtering de Barcelona.

Logotip amb lletra manuscrita per la dissenyadora Sara Mompart.

Pròximament comentaré sobre el “restyling” (redisseny) de logotips, imatges corporatives i marques ja existents, i de com influeixen aquests canvis a nivell empresarial, social i en les ments de tot el públic objectiu al qual aquestes companyies volen captivar.

Comparte si te gusta, gracias | Comparteix si t'agrada, gràcies — ;-)