Nov 14, 2012 in Articles en CATALÀ, Disseny web, Imatge corporativa i disseny de logotips

Encara hi ha moltíssims llocs web que no tenen un “favicon” (una icona de favorits). Que… què és això? es tracta d’un petita imatge, part de l’anagrama o logotip de cada negoci o empresa, que apareix en alguns dels navegadors més populars com Safari o Firefox, i que està situat a la zona esquerra de la barra d’adreça HTTP:// (en el cas de Chrome, Opera o Explorer també apareix en la pestanya de navegació).

El “favicon” no és, ni molt menys, un element imprescindible per visualitzar una web, però sí personalitza més el seu aspecte. La identitat corporativa d’una empresa queda més latent. A la xarxa ja hi som molts, hem d’anar solidificant la nostra presència i no hi ha res millor que unificar la nostra imatge.

Val la pena aclarir que el “favicon” també serveix per localitzar fàcilment cada lloc web en les llistes de favorits marcats i en els historials de pàgines visitades, entre d’altres usos.

Encara que hi ha recursos gratis que ajuden a fer un “favicon”, és recomanable, sempre que sigui possible, personalitzar-ho totalment perquè tingui la mateixa importància que el propi logo de l’empresa.
En les següents imatges podreu veure alguns exemples de “favicons” creats per mi a partir dels logotips dissenyats per als meus clients.

Els favicons dels logotips d'empresa són importants.Els favicons o icones dels logos han d'estar dissenyats per professionals.

Quan s’accedeix a un lloc web que té “favicon” es percep que el dissenyador o programador ha tingut en compte fins a l’últim detall. No oblideu que la identitat digital de la vostra empresa mereix tot l’afecte i atenció fins i tot amb els elements que “semblen” insignificants.

Si desitgeu saber com crear, carregar i implementar un “favicon” partint del logotip de la vostra empresa, podeu contactar amb mi i estaré encantada d’ajudar-vos.

 

Comparte si te gusta, gracias | Comparteix si t'agrada, gràcies — ;-)