Nov 17, 2013 in Articles en CATALÀ, Impremta, tipografia i cal·ligrafia

En aquest article us presento 10 preguntes que heu de formular-vos abans de portar a la impremta òfset qualsevol peça gràfica o promocional, ja sigui un fullet, catàleg, tríptic o una simple targeta de visita.
 Penseu que qualsevol error d’impressió en un treball de disseny gràfic imprès pot suposar una despesa, en alguns casos realment elevat, que és millor prevenir per endavant.

L’estudi de disseny o dissenyador gràfic freelance han d’ajudar-vos a aclarir dubtes sobre aquesta fase del procés (o fins, sempre que sigui possible, han de col·laborar i participar perquè vosaltres no hagueu de preocupar-vos de res).

Per això us recomano d’analitzar els punts següents:

01. Quantes persones (del vostre equip) han revisat els textos que han d’aparèixer en la peça gràfica?
Sempre he pensat que “quatre ulls són millor que dos” i, com és de suposar, quantes més persones puguin revisar profundament textos, imatges i qualsevol treball realitzat… moltíssim millor.
No tots som bons en el mateix, al igual que cada persona és capaç de veure i percebre l’entorn de diferent forma que una altra.
Al contrari del que passa amb un lloc web, qualsevol imprès no és fàcilment corregible, la tinta és permanent. Així que recomano repassar seriosament els textos i dades abans de lliurar-los al dissenyador/a per començar a crear les diferents propostes.

02. Les imatges que voleu en la vostra peça gràfica han de tenir la resolució correcta.
És primordial entendre la resolució adequada que han de tenir les imatges per poder portar a la impremta (òfset o digital).
A diferència del que visualitzem en les nostres pantalles d’ordinador o dispositius mòbils (*RGB > vermell verd blau / 72 *dpi), per poder imprimir en màquines òfset o digital, les imatges han d’estar en format de colors CMYK > cyan magenta groc i negre, i tenir una resolució mínima de 300 dpi a la grandària real que volem que apareguin en la peça gràfica.
En moltes ocasions m’he trobat amb clients que m’envien les fotografies que han fet ells mateixos amb una càmera digital, a baixes resolucions, i sol·liciten fer un pòster de gran format: això no és possible, la imatge al 100% de la grandària desitjada ha de tenir la qualitat adequada, en cas contrari no es veu correctament i queda difuminada o pixelat, sense detall.
El fet que ho visualitzem perfecte en la pantalla de l’ordinador és senzillament una qüestió de resolució d’imatge, i sempre s’ha de comprovar la seva qualitat en Photoshop o qualsevol programa de retoc fotogràfic abans de portar a la impremta. En molts casos també és recomanable de retocar contrast, lluminositat i altres aspectes que afavoriran, sens dubte, el resultat final de totes les imatges un cop imprès.

03. Us heu plantejat realment quantes unitats necessitareu (tiratge)?
És molt important fer un càlcul el més exacte possible, de quantes unitats de targetes, fullets, catàlegs, etc que necessitareu realment. En òfset, dur a terme un tiratge imprès de 1.000 peces no és el mateix que fer-ne 10.000, per exemple. Sempre us sortirà millor el preu unitari en un gran tiratge, que imprimir ara 2.000 i més endavant 4.000 unitats. El cost es redueix notablement, per tant és millor aclarir des d’un inici quants fullets, targetes… teniu planejat distribuir. Recordeu que per a tiratges superiors a 1.000 unitats (per exemple de targetes) ja pot sortir a compte comparar preus entre digital o impressió òfset tradicional, si la quantitat és per sota el miler la vostra millor opció és impremta digital.

04. Val la pena reduir costos utilitzant un paper de poc gramatge?
La imatge de la vostra empresa és essencial.
Un paper massa prim, d’aspecte barat, amb una qualitat limitada pot arribar a “espatllar” un bon treball de disseny o comunicació. Per això, recomano que us deixeu aconsellar pels experts.
Quan en l’estudi de disseny escollim el gramatge, textura… del paper correctament per a cada objectiu comunicatiu, no solament pretenem donar un immillorable aspecte de la teva empresa, sinó que a més els colors del vostre producte/instal·lacions tindran un major impacte. D’aquesta forma, també nosaltres ens sentirem satisfets d’imprimir un treball ben fet i de gran qualitat.

05. Els colors sempre canvien de tonalitat en funció del paper on pretenem imprimir.
M’agrada informar al client dels canvis de color que poden patir les imatges depenent del paper blanc (o de color que es vagi a utilitzar). També aspectes com la composició del paper i la textura fan variar de manera radical els colors de les imatges.

06. L’ús d’estucats o vernissos és imprescindible en moltes ocasions.
Personalment no m’agraden els efectes brillants, vernissos o reserves UVI (d’assecat ultraviolat) a menys que siguin mats.
En alguns casos és necessari un vernís: per prevenir que les peces “destintin” i que els colors es traspassin d’un fullet a un altre, per exemple, sobretot si fem un tiratge de moltes unitats i les peces han d’estar apilades durant un període llarg de temps.
Les tintes fosques queden molt boniques però les empremtes dactilars, etc poden danyar l’estètica d’una peça gràfica. Amb un vernís us assegurareu un acabat intacte i durador.

07. Podem aprofitar els espais lliures d’un tiratge per imprimir… per exemple targetes de visita?
En cas que imprimiu en òfset, el més convenient és avisar a la impremta que teniu plans de fer targetes, per exemple. Si li pregunteu a l’impressor, amb suficient antelació, si hi haurà o no espai lliure en el muntatge de les planxes, podrà organitzar un tiratge conjunt per ajudar-vos a estalviar temps i diners (ell és l’especialista en la matèria, de manera que us assessorarà sobre els costos que podeu arribar a reduir de forma notable).

08. Importantíssim: revisar “amb lupa” les proves.
En el punt 01 ja he parlat de la importància de revisar textos, ara ja en el procés final, és imprescindible fer el mateix amb les proves que l’impressor us proporcionarà: repassar cada detall seriosament. Tant les proves de color (“Cromalin”) per a impressió a 4 colors > cuatricromía com les proves de “gamma” en el cas de colors directes o Pantone, serveixen exactament per a això… confirmar novament que tot està correcte.

09. El dissenyador/a és qui ha de coordinar tot el procés.
Encara que soni terrible per a un creatiu, controlar que tot segueixi el seu curs és tasca nostra (dels dissenyadors gràfics).
Ja sabem que quan un projecte passa per tantes mans hi ha riscos, però la bona coordinació, la disciplina en els passos a seguir… fan que un treball arribi “a bon port” sense cap tipus de contratemps.
Si hi ha clients que em sol·liciten buscar-se la impremta, jo he d’advertir-los que la qualitat forma part de tot un procés.
Puc adquirir compromís fins a un límit, si no sé qui imprimirà els fullets, tríptics, flyers… que jo disseny, és molt difícil fer un seguiment com cal.

10. Resultat > un treball de gran qualitat.
Un treball ben organitzat, dissenyat i imprès, és el que tots volem: creatiu gràfic, impressor i client. I recordeu… “el barat acaba sortint car”.

Moltes gràcies pel vostre interès en aquest article sobre impressió gràfica.
Amb els més de 20 anys de trajectòria professional com a dissenyadora gràfica, puc aportar molts detalls sobre pràctiques correctes i recomanacions per tal que tot “vagi sobre rodes”.
Serà un plaer d’aclarir qualsevol dubte o d’ajudar-vos en totes les vostres necessitats comunicatives.

Valoracions tècniques abans de dur peces gràfiques a imprempta.

Comparte si te gusta, gracias | Comparteix si t'agrada, gràcies — ;-)