Mar 22, 2015 in Actualidad en diseño y cursos, Artículos en ESPAÑOL, Diseño de rollup, rótulos, vinilos y pósters, Diseño gráfico, Imprenta, tipografía y caligrafía

Graphispag, amb més de 45 anys de referència en el món de la indústria gràfica, segueix sent una de les quatre fires més importants d’Europa dins del sector.

Durant tota la meva trajectòria com a dissenyadora gràfica (més de 20 anys) he assistit en diferents ocasions a les fires Graphispag.

Recordo especialment la de l’any 1993, després de las Olimpíades Barcelona’92, quan havia estat col·laborant i treballant a empreses punteres com Crosfield Electronics i FujiFilm. Graphispag’93 va ser la forma de gaudir molt re-trobant a tots aquells companys japonesos i britànics amb els quals vaig compartir l’estiu del 92 al Poble Espanyol. Ja en aquell moment, el meu alt nivell d’anglès i els meus coneixements com a dissenyadora gràfica em van permetre de ser la candidata perfecta.

Han canviat molt les coses des de llavors, quan FujiFilm revelava les imatges dels rodets de càmera fotogràfica, que després eren escanejats en grans màquines Crosfield i enviades al Japó i Gran Bretanya per tal de ser publicades en totes les principals revistes i diaris.

Com a curiositats sobre el Graphispag’93, les tecnologies i tendències d’aquella època, he pogut trobar articles de LA VANGUARDIA i del COMPUTERWORLD com aquests:


De totes maneres, com el que ens toca ara és parlar de la edició Graphispag 2015 que comença el pròxim dimarts 24, podeu ampliar infomació a l’article de ViaEmpresa.

També Graphispag ha vist com el paper i la impressió tradicional ha minvat en pro d’altres sistemes… però segueixen havent sempre nous camps, noves formes d’innovar… la renovació tècnica del sector de les arts gràfiques: acabats d’impressió alternatius, materials diferents, últimes tecnologies gràfiques digitals, suports i consumibles…

Com que faig molts dissenys de vinils, lones i retolació, entre d’altres, una de les qüestions que em fa més goig també d’aquesta fira és veure els dissenys guanyadors dels Premis Letra Marca Digital, us passo els de l’any 2014: “A la mejor aplicación de imagen corporativa”, “A la mejor lona de publicidad exterior”…
Podeu veure tot el llistat complet dels exemples a Veredictas Premis Letra.

Graphispag edició 2015 i 1993

Comparte si te gusta, gracias | Comparteix si t'agrada, gràcies — ;-)