Jul 1, 2015 in Actualitat en disseny i cursos, Articles en CATALÀ

Com a dissenyadora gràfica de l’antiga escola, sempre he valorat la feina de la botiga Vinçon. Un espai perfecte per a dissenyadors, d’on era gairebé impossible de marxar sense haver adquirit quelcom. Ha estat la “Meca del disseny”, sí… aquesta paraula que fa 20 anys era una completa desconeguda!

Jo anava a Vinçon a comprar molts objectes de disseny industrial, després de conèixer als seus dissenyadors a les Primaveres del Disseny de Barcelona i que l’Escola Elisava UPF) s’encarregava de portar per tal de fer-nos conferències, xerrades… (un d’ells va estar l’espremedor “Juicy Salif” dissenyat per Philippe Starck… parlo d’aquells magnífics anys: 1989-1993).

La informació sobre disseny gràfic, industrial o d’interiors era molt costosa de trobar. L’Elisava estava creant una biblioteca sobre el disseny, però ni de bon tros era fàcil d’estar actualitzat en el món de la creació.

Encara recordo que quan volia comprar una revista de disseny o d’arquitectura anava a Vinçon sabent que allà la trobaria.

Tot canvia molt i ràpidament! Aquelles coses que funcionaven, en qüestió de poc temps, ja no ho fan. Acostumar-se als canvis bruscos i evolucions forçades que la crisi està provocant és condició indispensable actualment.

Una llàstima per Vinçon… després de 75 anys (des de 1941) oferint disseny i posant creativitat a l’abast de tothom. Ahir dimarts 30 de juny de 2015, a les 20:30 hores, Vinçon va tancar per sempre les seves portes. Podeu llegir-ne les raons en el post del seu bloc: Barcelona i Vinçon.

La botiga Vinçon va tancar ahir 30 de juny de 2015

Comparte si te gusta, gracias | Comparteix si t'agrada, gràcies — ;-)