May 17, 2016 in Actualitat en disseny i cursos, Articles en CATALÀ, Imatge corporativa i disseny de logotips

Redisseny de logotip Los 40 Principales

Abans i després del re-disseny de “Los 40 Principales”

Aquest nou disseny de logotip per a la coneguda marca “Los 40 Principales” està generant molts comentaris a les xarxes socials.

Aprofitant el seu 50è aniversari d’emissió, el “Grupo Prisa Radio” ha presentat aquest restyling de logo, a més amb un canvi de nom, el qual ara passarà a ser LOS40.


Dies després de veure el re-disseny del logotip d’Instagram, la sorpresa d’aquest restyling ha escalfat encara més l’ambient dels internautes. Molts comentaris negatius i destructius sobre el que segons veuen alguns com “un disseny de logotip nefast i creat per alumnes d’infantil”.

Els seus dissenyadors han comunicat que es vol representar “la connexió entre cultures, la diversitat i la música global” amb la il·lustració d’aquestes cintes multicolors. El Grupo Prisa preten reflectir “la seva renovada visió estratègica” així com “la seva transformació a l’entreteniment digital”.

Gairebé mai comento sobre cap logotip dissenyat per altres professionals perquè tinc molt clara una qüestió: tot és relatiu, depenent del punt que es miri o valori, estèticament TOT pot estar bé o pot estar malament. El que sí tinc clar, com a dissenyador gràfic expert en logotips, és que les bases d’un bon disseny sempre s’han de complir, algunes de les quals aquesta composició no manté. Us detallo tot seguit alguns dels aspectes menys encertats del restyling de LOS40:

Massa recargolament de “cintes de colorins”. Amb el “40” ja n’hi hauria hagut prou. La paraula “LOS” cobra un xic massa d’importància i potser posar-la amb una font més llegible i amb una mida més petita hauria ajudat. De totes maneres, si s’hagués seguit per aquesta tònica al menys hauria d’haver estat de forma més compensada, la mida de les lletres “L” i “S” són desproporcionades versus la “O”, la qual queda un xic ridícula en comparació amb la resta del conjunt.

No hi veig un gran sentit a les formes de cintes, més aviat omplen en excés una composició ja de per sí plena d’elements. Tants traços no ajuden gens a assolir un disseny de logo de ràpid lectura i impactant com el que s’espera d’un negoci que mou masses.

Sí, efectivament ningú nega que “Los 40 Principales” precisaven urgentment d’un restyling, però no ha estat ben plantejat d’inici.
Donat que l’anterior logotip va sorgir de l’època analògica, i ara en mires a un món més digital, les identitats corporatives també han d’anar cap a aquest camí.


Què us sembla aquest nou disseny de logotip? És o no un restyling que transmet el que la marca vol expressar?

 

Comparte si te gusta, gracias | Comparteix si t'agrada, gràcies — ;-)