Ene 24, 2017 in Articles en CATALÀ, Disseny gràfic

Una de les coses més importants per a mi, quan començo l’any, és com re-plantejo la meva vida. Analitzo i valoro, no només la meva estabilitat personal, emocional i psicològica, sinó també el fet de re-dirigir o retocar la meva estratègia a nivell professional, com a Dissenyador Gràfic.

Començant l’any 2017, us presento els 6 consells més destacats que ajuden a re-plantejar-nos el nostre futur com a dissenyadors gràfics.

1. Estar al dia… de tot?

Bé, tot i que molts de nosaltres, sobretot els que som de l’antiga escola del disseny gràfic, volem estar al dia de tot, la veritat és que en l’actualitat penso que el millor és l’especialització.
Sip… hem de tenir un bon nivell de tot el software que utilitzem, el qual ens ajuda a rendibilitzar les nostres hores, sempre hem tingut aquesta fita (al menys jo sí, des que vaig començar a treballar amb un Apple MAC l’any 1989).
Però… el que és importantíssim és trobar “QUÈ” (què fer per diferenciar-nos), al “COM” ja li donarem solució.
Conèixer diferents eines ens dóna molta riquesa alhora d’optar per un o altre sistema, i així perfilar la nostra metodologia.
Actualment, estic treballant en projectes molt diversos: des de presentacions interactives a dissenys HTML d’e-mailings, així com els dissenys de logo de tota la vida o bé dissenys de catàlegs d’empresa, serveis o producte. En tots els casos, estar actualitzada m’ajuda molt en les tasques del dia a dia.

2. No treballeu sols.

Aquest punt està directament relacionat amb l’anterior.
A dia d’avui, és més positiu tenir col·laboradors que no pas mirar d’abordar i desenvolupar totes les disciplines gràfiques i/o digitals. Jo tinc un expert en WordPress i en APPS per a mòbil, per tal de cobrir les necessitats dels meus clients a nivell programació i web (Samínter). Disposo d’un professional inigualable per a dur a terme projectes d’il·lustració (Josep Giró), i així amb fotògrafs, redactors i traductors, entre d’altres.
Amb un bon equip… les feines sortiran amb més qualitat i professionalisme. Cadascú s’esforça en la seva feina i s’especialitza.

3. Obriu fronteres, però… ja parleu l’anglès?

Amb internet s’ha obert el món a tothom i tothom al món.
No cal dir que parlar idiomes, especialment l’anglès, és “sine qua non” per tal de: comunicar-se amb potencials clients, informar-se de novetats, solucionar problemes de software, assistir a conferències o qualsevol info que surti a la xarxa que, en la majoria de casos, només es pot localitzar en anglès.
Així doncs, obriu-vos al món, apreneu bé l’anglès i col·loqueu-vos també per sobre dels vostres competidors en el món del disseny gràfic.
Jo, per sort, vaig estar 5 anys treballant als USA, concretament a Atlanta. Com podeu imaginar, el meu anglès és d’un nivell alt, gairebé nadiu. Tot i que he de reconèixer que les llengües se’m donen molt bé (millor que els nombres, això segur!).

4. Sou bons dissenyadors gràfics? Doncs comuniqueu que així és.

De poc serveix ser bo en el disseny gràfic i que ningú ho sàpiga. Treballeu bé i també comuniqueu bé!
Heu de cercar mitjans per donar-vos a conèixer, analitzeu possibles formes d’expansió de les vostres feines o galeria de projectes per la xarxa, plantegeu una estratègia de màrqueting… Hi ha moltes eines per fer-ho, algunes d’elles són gratis i funcionen molt bé, això sí, invertint hores del vostre temps amb constància i dedicació. Generar una reputació online és bàsic i imprescindible en la actualitat.

5. No estigueu mai sense dissenyar…

Encara que no tingueu encàrrecs de disseny o projectes no us pareu mai! Us recomano d’aprofitar les èpoques de menys feina per treballar per a vosaltres: podeu dissenyar presentacions multimèdia, e-mailings, millorar el vostre web, dissenyar-vos unes targetes per anar a networkings… no deixeu de crear i dissenyar!
Qualsevol moment és propici per experimentar amb noves tècniques, o desenvolupar un projecte atractiu per a vosaltres i la vostra promoció com a dissenyador gràfic.
Treure-li partit al vostre temps us enfortirà com a dissenyadors i us donarà només satisfaccions.

6. Aprendre a detectar “projectes tòxics”

Sí, sembla que tots els dissenyadors gràfics ho tenim clar, oi? Doncs no és gens fàcil veure a priori els encàrrecs que no són del tot el que voldríem i el que ens convindria. Amb l’excusa de dissenyar per a penjar-ho a la galeria, o col·locar-ho en el C.V…. molts cops acceptem projectes que no són gens interessants per a nosaltres, fent-nos perdre l’oportunitat d’agafar-ne d’altres que sí són favorables a nivell disseny vs. temps vs. remuneració econòmica.


2017 és el nostre any!
Segur que tots nosaltres, com a dissenyadors gràfics, que formem part d’aquesta societat tan canviant, ajudem de forma molt directa a l’evolució.
Qualsevol país, societat, comunitat… depèn de la comunicació gràfica, al igual que els dissenyadors gràfics ens nodrim d’aquesta “revolució i transformació”.

Sort a tots i totes… i molta feina!

Dissenyadors gràfics oberts al món

Nota > Part de la idea d’aquest article ha sorgit en llegir el següent escrit a la revista “Graffica”, el podeu veure aquí.

 

Comparte si te gusta, gracias | Comparteix si t'agrada, gràcies — ;-)