Ene 10, 2017 in Articles en CATALÀ, Disseny gràfic, Noves tecnologies

Fa 10 anys que existeix l’Apple iPhone!

Tot i que els dissenyadors gràfics sempre hem estat lligats a Apple, confesso no ser una fidel seguidora de l’iPhone, així com sí sóc usuària de MAC des de 1989.

S’ha d’acceptar que també amb l’iPhone, a Apple han sabut mantenir-se en un estatus des dels inicis. Ja sigui per la qualitat oferida, com per les prestacions i característiques d’aquests mòbils un xic massa elitistes.

He de dir-vos que, amb la sortida d’iPhone al mercat, el primer que vaig pensar: “Uffff, ara tindrem tots els virus del món, com els passa als PeCeros…”
Doncs NO, no ha estat així, Com sempre, admiro la feina feta per Apple preservant els usuaris de possible malware i atacs a tots els seus sistemes operatius. Ho han fet molt bé i s’ha de reconèixer.

Per la meva part, segueixo encenent el meu MAC cada dia de la meva vida, ja sigui per treballar o per qüestions personals. De fet, si com a dissenyador gràfic de l’antiga escola que sóc, no tingués ara el meu MAC, estaria perduda francament… Per “antiga escola” vull dir que muntàvem manualment totes i cada una de les pàgines, tallàvem amb Cutter, utilitzàvem paper couché amb mina blava, adhesiu Spray Mount 3M, regles de tres per tal d’enquadrar les diapositives i fotos abans de portar a impremta… Era tot un món, laboriós però maco. Totes aquestes tècniques son desconegudes per qualsevol dissenyador gràfic de les generacions posteriors, com és lògic.

Me’n sento molt orgullosa: sóc dissenyadora gràfica i tinc 45 anys!!!

Tornant a l’aniversari d’iPhone, puc dir que l’any 2012 en vaig tenir un. El pobre va estar esclafat per un camió i un bus, en plena Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona, quedant irrecuperable i llastimosament malmès. Encara el guardo, com si d’una relíquia es tractés. A priori, no tinc pretensió de comprar-me’n un altre, en realitat aquest va estar fruit d’un regal. Això sí, a la família ja n’han tingut uns quants, jis…

Jo segueixo amb la meva història, amant del MAC i amb la creença que els mòbils han de fer estrictament trucades, tinc un LG Android i sense complexes, jeje.


ViaEmpresa ha publicat un resum de la història d’aquest dispositiu mòbil, el qual tants adeptes ha anat adquirint amb aquest 10 anys d’existència. Podeu llegir aquest article en el següent enllaç: Un repàs a la història de l’iPhone

A La Vanguardia podeu trobar també referències sobre aquests 10 anys de l’iPhone, llegiu l’article aquí.


Potser us pot agradar de llegir el meu article de fa uns anys sobre els meus inicis amb Apple MAC, com a dissenyador gràfic: I… va arribar l’ordinador personal!

O bé un altre post com APPLE i els seus fidels seguidors… dissenyadors gràfics

Dissenyadors gràfics i l'iPhone i el Mac

Comparte si te gusta, gracias | Comparteix si t'agrada, gràcies — ;-)