Feb 4, 2017 in Articles en CATALÀ, Disseny gràfic

Aprofito aquest article per donar-vos a conèixer l’entrevista que una estudiant de 4t d’ESO m’ha fet arribar aquesta setmana. Ella es diu Nerea Gómez Vila i ha estat un plaure d’ajudar-la en un treball de recerca per al seu institut a Les Borges Blanques (Lleida).

Tot i que els dissenyadors gràfics sempre tenim molta feina, o almenys tenim aquesta sensació, jiji… col·laborar amb altres persones, fent accions com aquesta, és sempre gratificant. Dones una part del teu temps i alhora dones exemple de generositat i honestedat. Així crearem entre tots una societat millor, amb persones més humanes.


Us passo la transcripció del contingut de l’entrevista.

Dades de la persona entrevistada
Nom i cognoms: Sara Mompart
Professió: Dissenyadora Gràfica

 1. Em podria dir, en el seu cas, on desenvolupa la seva feina? Treballo des de casa.
 2. És autònoma? Sí.
 3. Què li va fer decidir-se per aquesta professió? Sempre he estat molt creativa, sensible pels colors i formes… vaig veure que era el que realment volia fer, i no em vaig equivocar!
 4. Quant de temps fa que treballa d’aquesta professió? Més de 25 anys.
 5. Què li agrada més de la seva feina? És una feina molt dinàmica i creativa.
 6. Quins són els aspectes més importants de l’empresa per la qual treballa? Sóc freelance, no treballo en una empresa. Però quan ho vaig fer, sempre em vaig voler realitzar en tots els projectes que dissenyava i que em valoressin la feina.
 7. Quins són els futurs projectes en l’àmbit personal? Madurar i aprendre moltíssim, tot el que pugui… i viatjar per tot arreu.
 8. Quins són els projectes més importants de l’empresa? Depèn…
 9. Quins són els avantatges que hi troba a la professió? Molta llibertat, poder ser polifacètica i no deixar-me portar per modes.
 10. Quins són els principals desavantatges de la seva professió? Mal pagat i poc valorat, la gent es pensa que només “prenem botons per tal de fer les feines”.
 11. Hi ha possibilitats de millora professional dins de l’empresa? Depèn…
 12. Creu que és un treball ben remunerat tenint en compte la relació d’hores de treball que hi dedica? Gens ni mica, la qual cosa no m’importa, amb 45 anys que tinc prioritzo el fet de sentir-me satisfeta i plena, per sobre de la qüestió econòmica.
 13. És una feina que li proporciona satisfacció personal? Moltíssima… sóc molt feliç.
 14. És una feina que requereix relació social i tracte amb el públic? Sí, i amb els temps tan canviants encara n’és més.
 15. És una feina que demana un constant reciclatge i posar-se al dia? Totalment, en cas contrari estàs mort. Precisament amb les noves tecnologies d’ara. Els dissenyadors tenim la sort de sempre haver estat força auto-didactes i estem oberts a treballar amb eines noves constantment.
 16. És una feina amb disponibilitat de temps lliure? No massa… sempre s’està treballant, físicament o mentalment.
 17. Té necessitat de viatjar en aquesta professió? Necessitat no, però és genial poder-ho fer. La nostra feina té una base molt d’experiències viscudes. Viatjar fa obrir les mires i aporta molts coneixements que després es poden aplicar a la feina com a dissenyador.
 18. És una feina amb molta diversitat o sempre fa el mateix? Força diversa. Fa 25 anys dissenyava logos, fullets, catàlegs, papereria d’empresa, carpetes corporatives… Fa 20 anys  ja van ser llocs web… Cada cop s’ha anat ampliant, ara dissenyo anuncis/banners animats, presentacions multimèdia, capçaleres corporatives per a xarxes socials, e-mailings… La qual cosa fa que aquesta feina sigui enriquidora i evolutiva.
 19. Hi ha diferents especialitats dins de la professió? Moltes… disseny web, disseny corporatiu, disseny de catàlegs… Quina li agrada més i per què? M’agrada dissenyar logotips i imatge corporativa. M’agrada fer rètols i vinils. I sembla ridícul… però m’ho passo genial dissenyant targetes de visita.
 20. Quin és l’ambient de treball dins de la feina? Bon rotllo sempre!
 21. Quines són les condicions ambientals en les quals treballa? Intento que siguin òptimes per patir el mínim desgast psíquic o físic.
 22. És una feina d’esforç físic? No, gens ni mica. Però sí que hi ha algunes conseqüències: ulls cansats, espatlla adolorida, tendinitis a les mans i braços…
 23. És una feina d’esforç intel·lectual? Sí i molt…
 24. És una professió que et permet de treballar pel teu compte? Sí, sens dubte és la millor situació, però massa mal remunerada… està clar!
 25. És una professió on és important el coneixement d’idiomes? Essencial, per moltes raons… algunes d’elles: molta info que es necessita per aprendre software nou o qualsevol altra cosa està en anglès, ara amb internet et pots “internacionalitzar” treballant per a empreses d’altres països… Jo vaig marxar a fer de dissenyador gràfic als USA justament per tal d’adquirir un bon nivell d’anglès.
 26. Quin creus que és el perfil ideal de la persona que fa aquesta professió? Penso que s’hi neix i amb els estudis es desenvolupa + perfecciona. Una mica com passaria amb els grans músics. No tots com bons per a fer les mateixes coses!

Entrevista a un dissenyador gràfic de Barcelona

Comparte si te gusta, gracias | Comparteix si t'agrada, gràcies — ;-)