Jun 1, 2017 in Actualitat en disseny i cursos, Articles en CATALÀ, Disseny gràfic

Com sempre, m’ha agradat molt d’aportar els meus coneixements sobre el disseny gràfic. A l’última entrevista que m’ha fet una alumna de l’Institut Ramon Coll de Lloret de Mar, na Júlia Miranda, també comento algunes de les meves experiències personals i com em vaig fer dissenyadora gràfica.

Entrevista a una dissenyadora gràfica
Les preguntes que la Júlia em va plantejar van estar les següents:

1. Per què vas triar aquesta feina? Sempre he estat traçuda amb la qüestió de fer lletres i combinar colors, entre d’altres.

2. A l’hora de posar-te mans a l’obra, com t’ho fas? Depèn de la peça a dissenyar, miro coses (no sempre relacionades amb el que he de crear), de vegades em desperto a les 3-4 de la matinada amb la idea perfecta!!

3. Què és el que més t’agrada dissenyar? La constant evolució. És una feina molt canviant i dinàmica.

4. Per a tu què és el disseny? Un “melting pot” o mix de coses que els dissenyadors anem veient durant el nostre dia a dia, les quals adaptem per tal de crear alguna cosa nova però amb el nostre toc afegit.

5. Com vas descobrir la teva vocació? Des que era petita sempre vaig ser molt creativa i amb força memòria visual. Ja a l’escola, des dels 10 anys, m’avisaven cada cop que s’havia de fer un cartell o rètol per a Carnestoltes o qualsevol altra festa. Quan tenia 13 o 14 anys em vaig assabentar que hi havia una carrera que podria agradar-me i que era “Disseny Gràfic”.

6. Com et ve la la inspiració? Veient i observant moltíssim vaig “xupant” informació que em queda gravada… a les 3 de la matinada aflora tot amb certa naturalitat.

7. Quin és el teu sou aproximadament? Pregunta difícil… Depenent de si ets autònom o no. Si estàs treballant en un estudi de disseny, ni idea… suposo que amb la situació actual… 1.000 euros? Com a dissenyadora gràfica freelance és com a mi m’agrada estar. Faig i desfaig el que jo vull. Després d’haver guanyat grans sous, francament no ho canvio per la llibertat que ara tinc.

8. Quines són les funcions que tens en el teu treball? Pensar, crear i plasmar gràficament. També hi ha la part de ser la meva pròpia comercial (posicionant meticulosament el meu web a Google), fent networking, o fins i tot participar en debats o tertúlies a la televisió, etc…

9. Una dissenyadora gràfica necessita viatjar? Necessitat no, però sí que és una opció que cap persona ha de desestimar. Jo vaig estar vivint i treballant com a dissenyadora gràfica en un estudi d’Atlanta (USA) durant 5 anys. Vaig adquirir una gran experiència i vivències que em van fer madurar moltíssim. Ho faria igual a com ho he fet, ja que no té preu!

10. Consideres que tens suficient experiència? És clar! Fa més de dues dècades que desenvolupo aquesta feina i no deixaré mai la meva professió.

11. La carrera és molt cara? Actualment no ho sé. Fa 25 anys Disseny Gràfic es podia fer a escoles privades, així doncs el preu era més aviat car.

12. A quina universitat vas estudiar? Em vaig diplomar en Disseny Gràfic l’any 1993, a l’Escola ELISAVA-Universitat Pompeu Fabra.

Si voleu, podeu llegit l’altra entrevista que vaig respondre a una alumna de 4t d’ESO d’una escola de Lleida.

Comparte si te gusta, gracias | Comparteix si t'agrada, gràcies — ;-)