Disseny gràfic per a empreses i multinacionals

El disseny gràfic per a empreses… per què és important?

Per què el disseny gràfic és important per a les empreses?

És una de les preguntes que actualment és més que coneguda però que, encara no sé per quina misteriosa raó, hi ha empresaris que no acaben de veure amb claredat.

La qüestió és que no és solament “important”, sinó que el paper del disseny gràfic en les empreses és C R U C I A L.

Nota Important

Si has entrat a llegir això, possiblement ja ets dels empresaris que vol evolucionar, canviar i millorar resultats.

No deixis de seguir llegint però, això sí, en qualsevol moment pots contactar amb mi per consultes de tota mena sobre el disseny gràfic. També pots anar directament a aquest punt: Què puc fer com a dissenyadora gràfica per a la teva empresa?


Estem vivint una “revolució” a molts nivells

La poca valoració de tasques tecnològiques i de moltes professions tècniques, l’intrusisme deslleial en la majoria de sectors, el desprestigi d’algunes empreses i PIMES, la caiguda en picat de “negocis de tota la vida”…

La situació actual és desbordant i se’ns “intenta menjar” a tots.

Empreses grans o petites, autònoms, professionals lliberals o freelance, cap negoci està cobert sota un paraigua davant de l’allau de pluja i neu.

Hem d’estar en la cresta de l’onada per a no ofegar-nos en el “gegant mar de la competència”.

I com ho fem això? Dóna una ullada al següent paràgraf per tal de deixar alguns aspectes més clars.


Què pot fer el disseny gràfic per a les empreses?

És just en aquest punt, on la funció del disseny gràfic per a empreses juga el seu millor paper.

Ja no és excusa estar o no en grans ciutats com Barcelona. Qualsevol empresa o negoci ha de treure el màxim suc i optimitzar la seva diferenciació, i precisament a través del disseny gràfic és la forma idònia de portar-ho a terme.


La teva empresa ho fa bé… però també ha de comunicar bé

La prioritat ha de passar per comunicar correctament i eficientment la vostra professionalitat com a empresa. Donar-ho a conèixer a un públic objectiu que: cada vegada és més exigent, dia a dia compara tarifes, disposa d’eines per a localitzar fàcilment i ràpidament el que necessita al millor preu…

El disseny gràfic li confereix una “cara” i una “presentació visual” a les empreses i professionals.


Treu partit del disseny gràfic, conjuntament amb la tecnologia

A mesura que l’avanç tecnològic ens embolcalla cada dia, augmenta també la importància del disseny gràfic impactant i de qualitat. Es fa cada vegada més i més valuós per a qualsevol empresa o negoci.
Sense dubtar-ho, la comunicació que s’aconsegueixi transmetre amb el disseny serà la que els clients rebin, dirigint-los a optar o no per uns serveis o productes en concret. Determinaran fins a quin punt el client posa tota la seva confiança en una empresa o professional.


Un poderós “mix gràfic” per a les empreses

Per a això, els dissenyadors gràfics tenim la capacitat de crear un “mix” entre art i funcionalitat, sempre amb un objectiu clar, centrat i ben delimitat. Tot plegat dirigit a un target específic.
El disseny gràfic no deixa de ser un encreuament de camins: comunicació, psicologia i art interactuen per a aconseguir una fi comuna i una simbiosi total.


Què poden fer els dissenyadors gràfics per les empreses?

En l’actualitat, un dissenyador gràfic aplica el seu talent en comunicació visual, per tal de cobrir totes les esferes i facetes de la vida humana. Tota aquesta tasca engloba aplicacions gràfiques com:

 • Disseny de logotips, imatge corporativa i identitat d’empreses
 • Il·lustració
 • Disseny editorial general
 • Tipografia
 • Disseny de fullets i catàlegs
 • Disseny de pòsters
 • Anuncis publicitaris
 • Embalatge
 • Disseny web i apps

Lògicament, totes elles en funció de les capacitats, coneixements i experiència de cada professional del disseny gràfic: no tots som bons en el mateix. Cadascun de nosaltres desenvolupa i creix en el que realment li agrada o és bo dissenyant.

En qualsevol cas, la finalitat dels dissenyadors gràfics per a empreses és cobrir un objectiu específic o varis, sempre usant les tècniques de l’art+disseny.


I jo? Com a dissenyadora gràfica què puc fer?

Si la teva empresa és de nova creació… hi ha infinitat de dissenys al teu abast, amb els quals et podré ajudar de forma molt professional:
 • Creació de zero del disseny de logotip per a empresa.
 • Dissenys físics impresos, tals com catàlegs, flyers promocionals, díptics i tríptics, entre d’altres. Siguin promocionals o de producte, qualsevol peça impresa encara juga un paper important per a la teva empresa.
 • Disseny de fullets i catàlegs digitals. La visualització dels teus serveis i/o productes, via internet o digitalment, és un valor afegit “estrella” que potencia el “Call-To-Action”. També facilita la difusió de la informació i contingut rellevant per al bon funcionament inicial del teu negoci.
 • Disseny de pòsters, anuncis publicitaris, banners web, roll-ups, estructures publicitàries de gran format…
  Disseny d’embalatge. Si tens productes de gran consum i vas a un target final de mercat, no cal que et recordi la importància de tenir bons dissenys de packaging, oi?
 • Disseny web i apps. Ni menció faig sobre el fet de gaudir d’un lloc web d’empresa que sigui informatiu, corporatiu, amb la màxima usabilitat i el menys nombre de “rebots”. I per descomptat, un bon SEO i SEM és imprescindible, si la idea que tens és d’adquirir clients des del web.
Si ja tens una empresa que rutlla fa anys… segur que voldràs millorar-ne la imatge.

Així doncs, a més de tot els serveis llistats anteriorment, et proposo uns dissenys i optimitzacions que ben segur et són interessants, tals com:

 • Re-disseny de logotips (imatge corporativa existent). Actualitza’t! Regenera la teva empresa i el logo. En molts casos, empreses que funcionen fa dècades, no disposen del seu “logotip digitalitzat” o el tenen desfasat. Això implica inevitablement una limitació tècnica grandíssima. Cap empresa o negoci es pot permetre avui dia cap limitació, no creus?
 • Millorar la teva imatge corporativa. Amb nous dissenys de fulls de factura i/o pressupost, o bé fulls d’informes o fulls de carta, disseny actual de les teves carpetes d’empresa, sobres americans (si és que encara n’utilitzes). Aquests són alguns dels dissenys d’empresa importants.

RESUM

Recorda que l’actualització del teu material d’empresa és una eina d’incalculable valor. Els teus clients t’ho reconeixeran. Una empresa petita, gran, mitjana amb una “imatge pobra” té poca perspectiva de futur… és dur però molt cert.

Dit tot l’anterior, no deixeu de visitar aquests enllaços:

Disseny de LOGOS

Galeries de projectes de disseny per a empreses i negocis

Disseny gràfic per a empreses i multinacionals